BOB HUND til Pstereo

BOB HUND til Pstereo

Bob Hund
BobHund_08.jpgDet er egentlig litt flaut å booke Bob Hund til Pstereo. Det blir så veldig tydelig hva Norge mangler av musikalske fasetter. Vi har ingen som kan måle seg med Bob Hund hva gjelder innovasjon og jovial faenskap. Bob Hund har selv sagt "Vi spelar musik för att vardagen inte räcker till". Et nydelig utgangspunkt. Punkerne fra Skåne ble kjapt legendariske med sine hardtarbeidende konserter og antihelt-mystikk på begynnelsen av 90-tallet. Tilhengerkurven til bandet har bare pekt oppover siden den gang og når svenskene en sjelden gang spiller konsert blir det betraktet som et egnet sted for valfarting. Bandet har vunnet flere grammis og spilt på de største scenene på alle de største festivalene i Skandinavia. Deriblant Roskilde, Quart og Hultsfred. Om d u har et nært forhold til bandet er du allerede på vei til å kjøpe billett, dere andre som ikke har bestemt dere burde sjekke ut plata "Jag rear ut min själ! Allt skall bort!!!". Vær så god. Der har du et godt utgangspunkt for et nytt og produktivt vennskap. Du kan takk oss senere.

Torch
Trondheim har en rik flora av lojale ambassadører for hardcore og metal. Torch er en kompromissløs og seigliva representant med lange turneer langs flere fryktede punk-ruter i Europa bak seg. De beinharde erfaringene som ble gjort på kontinentet får du oppleve under bandets konsert på Pstereo. En konsert som empirisk vil bli ødeleggende rå og intens. Bandet blir ofte nevnt i samme åndredrag som Miksha, Turdus Musicus og RIFU. Band som forøvrig også er verdt å sjekke ut. Trondheims hardcore-scene er altså i høyst grad oppegående og Torch kan smykke seg som en lederskikkelse. I 2006 kunne bandet presentere sine baller for verden med plata "Death to Perfection" på Kong Tiki Records.

Johndoe
The Clash´s frontmann Joe Strummer ville vært stolt. En gjeng guttevalper i Midt-Norge nærer slektstreet til arbeiderklassepunken. Misforstå rett, Johndoe er sine egne med intelligente tekster, patentert driv og fjellstø konserter. Johndoe er dog ingen valper hva gjelder radiospilling og platesalg. Du har etter all sannsynlighet hørt minst en av disse låtene: a)"Dødvinkel" b)"Pyromantikk" c)"Et Sunnhetstegn". Hvis du ikke kan svare ja til noen av disse må du vurdere platesamlinga di. Her er noen tips; Johndoe har gitt ut tre plater. De var aktive i flere år, men har nå en velfortjent pause med sporadisk konsertvirksomhet. For alle oss andre er det bare å glede seg til den første konserten i Trondheim på lenge .

Bitch Cassidy
Multitalentet Andreas Elvenes har opptatt seg selv med alt fra opera til Bitch Cassidy via The School. Altså; fra ekstrem høykultur gjennom rock til pling plong og han skinner med den mest naturlige autoritet i hvert felt.

The South
Begrepet superband har fare for å bli synonymt med Trondheims rytmiske miljø. Å plukke stjernelag fra øverste hylle kan vanskelig slå feil sier vi. Det siste tilskuddet på überband-stammen er denne parringen av Johndoe, Deflower, Moving Oo´s, Bigton Gulch Town Orchestra, Dadafon og et utall andre prosjekt. Medlemmene legger igjen sin vanlige musikalske bagasje hjemme og henter referanser fra Ry Cooder, Bruce Springsteen, Wilco, Bob Dylan og Rolling Stones for å lage sin egen type poprock med country-flavour. Bandet jobber med sin første plate i skrivende stund, men stadion-bandet Travis er allerede så imponert at The South har spilt support for dem to ganger. Vi vet ikke om det er en lokalrekord men The South har spilt for over 10.000 publikummere iløpet a v sine syv første konserter. Alexander Pettersen er bandets ansikt utad, eller frontfigur som vi kaller det. Han har tatt seg en time-out fra å jobbe med Marte Valle og Deflower for å satse på sydligere vibrasjoner. Vi holder til i sør-Trøndelag, gjør vi ikke?

Sjekk ut flere artister og nyheter på pstereo.net