Tyske artrockere til Subtacto

Tyske artrockere til Subtacto

Tyske artrockere til Subtacto

 

Progrockforeningen Subtacto er stolte over å kunne bekrefte at det tyske bandet SYLVAN er klare for progrockfestivalen Subtacto.

Bandet blir headlineren under festivalens andre dag, lørdag 18. oktober.

SYLVAN kom i fjor med sitt sjette album siden debuten i 1999, og albumet "Presets" ble møtt med ovasjoner fra alle kanter. Albumet ble spilt inn samtidig med eminente "Posthumous Silence", men er relativt annerledes i uttrykksformen. Bandets hang til sterke og melodiøse låter understrekes nok en gang på "Presets" og med dette albumet nådde nok tyskerne flere fans utenfor de gjengse prog-kretser.

Opp gjennom karrieren har Sylvan flørtet med flere sjangere innen progen, og musikken har blitt beskrevet både som art-rock, symfonisk rock, neo-prog og prog-metal alt ettersom. Bandet har blitt sammenlignet med alt fra Pink Floyd og Porcupine Tree til IQ og Coldplay.

 

Prog-magasinet "Tarkus" skrev i sin anmeldelse av "Presets" at  "Bandet kombinerer låter av kommersiell struktur med sine progressive røtter, og albumet er fullt av intense, dype og følelesmessige låter. Vokalist Marco Glühmann er, uansett sjanger, en av musikkens fremste vokalister per i dag. Hans stemme er helt unik, og løfter musikken flere nivåer. Musikerene ellers er også av ypperste kvalitet".

Anmeldelsen sluttet med ordene "Se å få disse gutta til Norge!"

Som sagt, så gjort! Bandet flyr inn til Subtacto-festivalen fra spillejobber i USA, der de blant annet opptrer på CalProg i Los Angeles, og bandets opptreden blir deres første i Norge.

 

Festivaldato er satt til fredag 17., lørdag 18., og søndag 19. oktober 2008. (Søndagen er ikke 100% bestemt ennå.) Festivalen vil sannsynligvis (ikke 100% bekreftet ennå), finne sted på Studenthuset Amatøren på Sogn Studentby i Oslo.

 

Vår webside på www.subtacto.com vil alltid være oppdatert med festivalinformasjon, og radioprogrammet "Glasshuset" på lokalradioen Kanal 1 på FM 100,6 i Oslo/Akershus; vil også jevnlig bringe informasjon om band og festivalen på tirsdager fra midnatt.