DEAD MAN på Garage i kveld (19/4)

DEAD MAN på Garage i kveld (19/4)

GUNSMOKED PRESENTERER DEAD MAN (S) + BRUTUS (N)

120,-

Lørdag 19. april 2008

Dead Man er musikere med stort talent som spiller psychedelic rock og som har smaken for beat tida på sekstitallet! Glem Mary Jane, hun kan bli hjemme. Det er nok å lukke øya og nyte et av Europas up and coming band!!!

DEAD MAN (S)

Et eksperiment i 2003, fire karer, røtter i Örebro, Sverige. Kvartetten Dead Man ble kjapt offisielt formet, og det tok ikke lang tid før vannet begynte å koke i kjelen. Sjukedelisk, folk og hardrock i sterk union!!!

Første resultat av brygget var den psykedeliske syvtommeren "Ship Ahoy!/Thousand Mile Stare" som kun dukket opp i platesamlingen til stoner og hippie fanatikere. Fansen krevde mer en to teasere og en umulig-å-få-tak-i 7". Det naturlig steget var da å gå inn døren til det berømte Svenska Grammofon Studion (hvor Soundtrack of Our Lives har gjort sine fleste innspillinger) og snekre sammen et album.

Tidlig i 2006 kom den selvtitulert debutplata (Crucher Records) som fikk blekket til å sprute hos skribentene i Metal Hammer ("…a top notch group, one of the very few out there"), Rock hard, Stonerrock og mange andre.

Åpningsporet "Goin' over the Hill" tar lytterne tilbake til 1967 med en vokal som kan minne om beat æraen i L.A med Quicksilver Messenger Service og Jefferson Airplane ruslende rundt på Venice Beach sammen med en drita full Bukowski.

Releasen ble fulgt opp med gigs på de største arrangementene i Skandinavia.

deadman.jpg

I midten av 2007 gikk bandet nok en gang i studio og startet på oppfølgeren. Skiva er et sterkt gjennomført album med forbausende variasjon uten å miste tråden; Today”, blues up-tempo, High or Low , som slår ut de fleste, melodiøseRest In Peacesom tar en uventet retning, mørke og utpsykede Light Vast Corridors  og ikke minst det ni minutter lange hevy rock tracket “The Wheel”.

 

Nå er det ny plate igjen. "Euphoria" (2008) gjør et grande inntrykk på stoner og prog-folket med sin essens av dyster og tung lyd.

 

 

 

 

Et av Europas beste rocke-band! Vi spøker ikke!

http://www.myspace.com/deadmansweden

 

 

 

BRUTUS (N)

Brutus.jpg

En venstrekrok fra vest-Sverige, en høyrekrok fra østfold og en smell på kjeften, så ble Brutus til. En trøtt, gammel Brutus inspirert av Sir lord Baltimore, Blue Cheer, Sabbath og Pentagram.

Med en del annet gammelt skrot under vesten. Etter mye jam rundt øltønna dro Brutus opp et par låter fra brystlomma så det rakk til en konsert på Garage med Dead Man.

En godt skjult skatt vi nå deler med deg. Se på kartet og følg ruta ned til Garage!