PIERCED ARROWS & BEASTS OF BOURBON (19/4)

PIERCED ARROWS & BEASTS OF BOURBON (19/4)


 

Rockefeller lørdag 19. april 2008
Rockfest 2008:
PIERCED ARROWS (ex-DEAD MOON) + BEASTS OF BOURBON


Det har blitt hvisket i krokene om at Fred og Toody Cole fra den legendariske Oregon-garasjerockgruppa Dead Moon var på vei tilbake, og jammen har de ikke gjenoppstått som Pierced Arrows! Sammen med de australske pubrockerne i Beasts Of Bourbon, sist sett i godt driv på fjorårets Down On the Farm-festival, lager de en skeiv, rocka og smårølpete kveld….


YEAH! Pierced Arrows er rett og slett det nye bandet til ekteparet Fred og Toody Cole fra den legendariske trioen Dead Moon, som har fått med seg en ny trommis i stedet for Andrew Loomis. For de som opplevde Dead Moon live, vet man at det så til de grader var noe av det mest gøyale man kunne oppleve med klær på. Da de oppløste seg i fjor – etter tjue år med fantastiske konserter, geniale singler og fabelaktige album – var vi mange som ble oppriktig nedstemte og tårevåte. Dette viste seg likevel å være fullstendig idiotisk, for man hadde ikke rukket å rope «FAEN!» før Fred og Toody stod der med en nytt band og proklamerte starten på en ny æra med Pierced Arrows. Vi er forferdelig stolte over at de kunne utgjøre en del av ROCKFEST-programmet og gleder oss som små barn.

 

Australske The Beasts of Bourbon er et av de bandene i rockens historie som virkelig kler begrepet «kultband» suverent best. Når Nick Cave har lagt seg, Tom Waits og Keith Richards har fått for mye whisky, Captain Beefheart har gjemt seg i campingvogna si, The Cramps har takket for seg på nachspiel og gjenferdet av Hank Williams har gått i dekning på loftet, er det ingen andre enn The Beasts of Bourbon som tør vise seg. Dette er alle de ovennevntes onde stesønn, og hvis du liker selv bare noen få ingredienser av det noe av disse har gjort, har du mye å glede deg til. The Beasts of Bourbon var ment å skulle være et sideprosjekt fra allerede eksisterende og den gang velkjente Australia-band som the Scientists, Hoodoo Gurus og The Johnnys, men når de hyret inn den svært eksentriske, talentfulle og mer eller mindre hel- eller halvgale vokalisten Tex Perkins, tok det ikke lang tid før medlemmene skjønte at dette var et band som var for bra til kun å være et sideprosjekt.
Tekstene er morbide og morsomme på én gang, og bærer samtidig bud om dette bandet nok aldri kommer til å bli skolepensum i de mer pietistiske kretser. Eller for så vidt ikke i noen kretser i det hele tatt.

 

 


Rockefeller Music Hall. Bill. kr. 225,- + bill.avg. kr. 25,- i forsalg på www.rockefeller.no, Posten, Narvesen, 7-Eleven, tlf. 815 33 133.

 

18 år leg.