Punkband til Storås

Punkband til Storås

Propaghandi (CAN)

Ja du hørte rett. Propagandi kommer til Europa. Propagandhi kommer til Norge. Propagandhi kommer til Storås! Kanadiske Propagandhi er ett av de mest legendariske punkband som har eksistert på vår kjære moder jord. Siden debuten "How to clean everything" utgitt på Fat Wreck Chords i 1993, har bandet stått for noen av de mest hardslående, intelligente og vittige utgivelser som verden har sett. Med klare røtter i åttitalls trashmetal, og et utrolig engasjement både lokalt og globalt, står Propagandhi som en gigantisk Kanadisk gran i en stadig mer utvannet og intetsigende punklandskap. Propagandhi har til tross for enorm popularitet verden over, knapt spilt i Norge eller Skandinavia. Men til sommer gjør de sitt første og eneste besøk til Norge for en ekslusiv konsert på storås, hele 14 år siden de sist besøkte landet. Haille Sellasse, Up Your Ass!

 

http://propagandhi.com

 

Meshuggah (SWE)

Metalkongene i Meshuggah er tilbake med nytt album og de er klare for årets Storåsfestival. Siden 1991 har svenskene i Meshuggah levert album etter album med trashmetall som ville fått enhver realist til å bli grønn av misunnelse. Vi snakker matterock etter tunge formler som aldri kommer til å bli pensum noe universitet. Vi snakker musikk som band som The Dillinger Escpape Plan har lagt sin elsk på. Meshuggah sitt nye album "ObZen" kommer ut på Nuclear Blast i mars, og hele våren turnerer de det amerikanske kontinent sammen med Ministry. Til sommeren kommer Meshuggah for å gjøre skogen vår utrygg.

 

http://www.myspace.com/meshuggah

 

Charta 77 (SWE)

Charta 77 er i seg selv et godt stykke Skandinavisk musikkhistorie. Siden oppstarten i 1983 har bandet gitt ut over 30 utgivelser på sitt eget selskap Birdnest Records. På midten av nittitallet stod Charta 77 sammen med band som Dias Psamla i bresjen for en real oppsving innenfor svensk punk, platene havnet inne på hitlistene og ble allemannseie. I 1996 ble det gateopptøyer med over 40 arresterte når Charta 77 spilte konsert på legendariske Veita Scene i Trondheim. Hverken band eller publikum bør ta noe skyld, stakkars Trondheim hadde bare ikke sett så stor oppstandelse rundt en enkelt konsert. Ironisk nok ble bandet året etter invitert til å spille på tusenårsjubileet for Trondheim, og mange tusen mennesker tok del i konserten. Denne gangen gikk det rolig for seg. Charta 77 holder stand og er en av de mest populære skandinaviske punkband som Trøndelag har trykket til sitt brust. Senest høsten 2007 ble det stor oppstandelse  og høy allsangfaktor når bandet spilte på Storås Utested.

 

 http://www.myspace.com/charta77band

 

 

Sigh & Explode (Oslo)

Oslobandet Sigh & Explode har på utrolig kort tid blitt en hardcorefavoritt for hele Norges land. Bandet vant fjorårets Zoom Urørt finale, og har nå rukket å spille Norge på kryss og tvers, og ble en av de mest omtale bandene på By:Larm i februar. Allerede lenge før den tid var Sigh & Explode booket til Storåsfestivalen. Vi har lagt vår elsk på bandet fordi de har så vanvittig engasjement og fordi de tar opp en arv som vi var redde kom til å dø ut, når band som Jr Ewing, Silence The Foe og mange flere har lagt opp. Den særegne norske Hardcoren lever videre, og det er bare å bøye seg i støvet og ønske Sigh & Explode velkommen!

 

http://www.myspace.com/sighexplode

 

 

Brutal Kuk (Trondheim)

Trønderske Brutal Kuk har lenge hatt en stående Storåsrekord. Ingen band har trekt så mange publikummere på Huldrascenen som når de spilte i 2005.

Bandets siste utgivelse "VÅKN OPP" ble nylig sluppet (Terningkast 5 i Adressa), og med tekster som "Trendnissa og læssomrock / skjænk dæm en karsk og dæm får sjokk" , så snakker vi et språk som funker langt utenfor Svartlamon, ja kanskje til og med her på bygda.  

 

http://www.myspace.com/berusalem

 

FOR HELE ARTISTPROGRAMMET SOM ER BOOKET SÅ LANGT, SJEKK VÅRE HJEMMESIDER!

 

www.storasfestivalen.no

 

Storaas_heading.JPG