HEAVY TRASH (US) + THE MICRAGIRLS (FIN) (5/3)

HEAVY TRASH (US) + THE MICRAGIRLS (FIN) (5/3)

HEAVY TRASH (US)

Ja, det er faktisk HELT sant! Selveste Jon Spencer er klar for Garage! Det er nesten så sykt at vi ikke tror det. Men det ER sant! Jon Spencer (JON SPENCER!!!) er en av de største undergrunnsheltene (eller rettere sagt:undergrunnslegendene) fra New York de siste 15-20 årene. Han startet i de sagnomsuste bandene Pussy Galore og Honeymoon Killers, men det tok først ordentlig av da han tidlig på nittitallet slo sine pjalter sammen med Judah Bauer og Russell Simins og startet det – med rette – skamroste og genierklærte The Jon Spencer Blues Explosion, en del av den svært livlige og superviktige bølgen av band sentrert rundt etiketten Crypt Records (sammen med andre helter som Nine Pound Hammer, The New Bomb Turks, The Oblivians etc).

Bandet leverte en møkkete, garasje- og punkinfluert forvrenging av blues, og de vant fans i alt fra skeptiske indiemiljøer, sinte punk-leirer og blant puristiske blues-gjenger. For ikke å glemme anmeldere og horder av publikum på begge sider av Atlanteren. De ble dessuten hyllet av andre musikere, fra Beastie Boys og Beck til Sonic Youth og The Cramps, og brukte Winona Ryder i videoene sine (hun begynte å naske etterpå. Tilfeldig? Neppe). Rundt milleniumsskiftet var da også Jon Spencer øverst på plakaten på en hel haug festivaler og de leverte sjokkerende bra skiver i et heseblesende tempo.

 

HeavyTrash2.jpg

 

Nå har Jon Spencer tatt seg en liten pause fra sitt Blues Explosion (de er ikke oppløst!), og har i den anledning startet bandet Heavy Trash sammen med kompanjong Matt Verta-Ray (kjent fra bandene Madder Rose og ikke minst Speedball Baby, samt at han har spilt i backingbandet til sleazelegenden Andre Williams ).

Sjekk ut sisteskiva "Going Out With Heavy Trash", den foreløpig andre i rekka, som kom i fjor. Innspilt i Toe Rag studios med folk fra The Sadies, Powersolo og Tremelo Beer Gut, og som låter så tøft at det nesten er teit. Om ikke annet må du altså se å hute deg på Garage denne herlige kvelden.

Tenk: JON SPENCER (JON SPENCER!!!!!) PÅ GARAGE!!! Hæ? Jon Spencer? Ja, visst faen! JON SPENCER!!!!!!! BE THERE OR BE EN SKIKKELIG OG VASKEEKTE NISSE!

…og SE så tøffe de er:http://forgottenboy.goldminemag.com/content/binary/HeavyTrash1.jpg

http://www.myspace.com/heavytrash

THE MICRAGIRLS (FIN)

"Fresher then The Long Blondes, raunchier then the 5.6.7.8.'s, cooler then the rest!"

 

themicragirls.jpg

 

The Micragirls er en vill og primitiv trash-garage-punk-rockarolla jentetrio fra dypet i de finske skoger! Risu på trommer og hyl, Mari på gitar og skrik og Kata på orgel og rop har etterhvert opparbeidet seg et sterkt live rykte i Finland og rundt om i Europa der de har vunnet publikum over med sin rå, primitive og skrikende huleboer rock, fylt til randen med totalt meningsløse tekster. Er vill og meningsløs orgelinfisert huleboerrock spilt av tre søte finske jenter noe for deg? Da er det store sjanser for at The Micragirls blir dine nye orgelhuleboerrock favoritter!

http://www.myspace.com/micragirls