SAHG II

SAHG II

 

RELEASE 17 MARS

 

"There's no rest for the wicked", og SAHG er intet unntak fra regelen.

SAHG består av Olav Iversen (Manngard), KING (Gorgoroth, I) og Thomas Tofthagen (Audrey Horne). 

Sahg_II.gif

Etter fenomenal suksess i både  inn- og utland med debut albumet "Sahg I" som kom i 2006, er supergruppa tilbake med nytt storslått album – "SAHG II"

I kjølvannet av "Sahg I" spilte Sahg på Inferno Festivalen, Hole In The Sky, samt supporting Celtic Frost under hele deres fire uker lange USA turne. Da de kom tilbake hadde de allerede lagt grunnlaget for nytt materiale, og andre albumet hadde så smått begynt å ta form.

Men like før påske 2007, etter å ha spilt inn tre nye låter, ble studioet de spilte inn i revet av gårdeier, og Sahg måtte begynne å lete etter et nytt studio.

I mellomtiden dro de ned til Wacken Open Air og leverte en fantastisk konsert, og kom tilbake til Norge med ny inspirasjon, lyn og torden, og nytt studio!

 

Men det tok ikke lang tid før de fikk tekniske problemer, og et uhell kommer sjelden alene.

Noen uheldige valg og andre humper i veien opp på alt det som skjedde rundt påsketider, begynte å gå inn på gutta. Men Sahg valgte å bruke frustrasjonen og fortvilelsen til å skape en ny dimensjon av mørk energi i låtene.

 

"SAHG II" har blitt en sterk, lummer heavy metal skive, med alt fra energisk temperament på "Ascent To Decadence" og "Pyromancer" til psykadeliske atmosferer i "Escape To The Crimson Sun" og "Monomania".

 

Alt i alt har "SAHG II" blitt et kompromistløst og dynamisk album som har dyttet bandet til bristepunktet, da det gjelder både låtskriving og musikk.

 

Mixet av Rob Caggiano (Anthrax) og Paul Orefino i Milbrook Soundstudio, New York.

  

SPILLER PÅ BY:LARM 22/2 OG INFERNO FESTIVALEN 19/3