ICED EARTH – Overture Of The Wicked EP

ICED EARTH – Overture Of The Wicked EP

Iced Earth trenger ingen nærmere presentasjon her. Personlig har jeg aldri vært fan av Iced Earth, likevel har de klart å skape det inntrykk å være et svært produktivt band som utgir plater både støtt og stadig. Sist gang vi hørte fra Iced Earth var i forbindelse med DVD- en, Alive in Athen. Da er det bedre å forsøke å forklare for dere der ute som ikke er så vel bevandret i diskografien hva denne utgivelsen skal være god for. For ti år siden utga bandet med Jon Schaffer i spissen konseptet Something Wicked trilogien. Etter hjemmesiden deres å bedømme, er Ep-en Overture Of The Wicked som består av fire låter forspillet til CD-en Framing Armageddon. Den første låten er en helt ny låt laget for oppfølgeren, som man vel kan kalle Framing Armageddon. De tre siste låtene på denne Ep-en som utgis nå er nyinnspillinger av tre låter fra denne trilogien, utgitt for ti år siden og kommer nå i ny, mer lastefull og atmosfærisk, lyddrakt.

Selve tittelen på platen tyder på at det kan være den første av flere i et konsept eller konseptplater. Og riktignok kan jeg les ut av banneret nederst på siden at tittelen viser til det lenge etterlengtete Sci-Fi episke verket kort og godt kalt Framing Armageddon. Jeg anbefaler alle interesserte å klikke seg inn på siden: www.icedearth.com og få med seg noen smakebiter av både audio og video kvalitet. Jeg liker godt både det jeg hører og ser av bandet, men så hevder de selv å være verdens beste Heavy Metal-band. Det skorter ikke på selvsikkerhet og aspirasjoner, og kanskje er det en smule selvironi iblandet det hele også. Men det er verdt pengene og Iced Earth er et band man godt kan ta sjansen på for de har tydeligvis ikke tenkt å gi seg med det første. De gjester Oslo den 22. oktober på deres Wicked European Tour 2007.

 

Tracklisting:

1. Ten Thousand Strong
2. Prophecy
3. Birth of the Wicked
4. The Coming Curse