DIABLO SWING ORCHESTRA – The Butchers Ballroom

DIABLO SWING ORCHESTRA – The Butchers Ballroom

Her har vi en svensk sekstett som ikke er som alle andre gitt. De har en musikalsk spann som beveger seg over flere territorier og som så absolutt ikke kommer til å fenge alle der ute, noen vil nok ganske så fort avskrive denne gjengen…Svenskene virker å trives i lekegrinda og musikken er nok et resultat av seks sinn som møtes og vil litt forskjellig. Det de da kommer opp med en metall som grunnstamme og alt annet som støtte.

Du skjønner, i tillegg til metall får du jazz, meksikans mariachi opplegg, prog, fiffige riff og toner. I det hele tatt, DSO er en karusell for ørene der det går rolig i det ene sekundet og i det neste er du på veg gjennom en loop. Dette er toppet med en nærmest operatisk kvinnevokal som gjør at bandet er blitt sammenlignet med band som Nightwish og Within Temptation. HELT FEIL. Eneste de har til felles er kvinnevokal, der stopper det. Dette er mye mer… sært blir vel kanskje ordet?

Jeg henger med nå og da, som på partiet som virkelig sparker i gang låten Poetic Pitbull Revelations. Jævlig fet start og kult riff som løsner på smilet! Sånne øyeblikk blir det noen av på denne skiva, du blir enkelt og greit tatt litt på senga over ting som dukker opp musikalsk sett. De gjør mye tøft, mye du ikke forventer og i så måte er overraskelsesmomentene mange på denne skiva. Det er både pent, røft, moro, sårt, vakkert… Du får mye. Det jeg derimot ikke er blitt så begeistret for er denne vokalen. Jeg kan så absolutt høre på metall med kvinnevokal, Within Temptation hørte jeg mye på for en del år tilbake, men hos DSO kicker jeg ikke helt på det. Jovisst kan damen synge, det er det ingen tvil om, men jeg kjenner at savnet etter litt testosteron her blir stort. Vokalt altså.

Det er enkelt, er du ute etter noe annerledes og originalt så er Diablo Swing Orchestra så absolutt noe du bør sjekke ut, du har nok ikke hørt noe som ligner på dette. Jeg liker plata, derfor den karakteren den har fått, men noen slager her hjemme blir den nok ikke. Bli dratt fram igjen derimot blir den garantert, den har nemlig mange kvaliteter jeg liker. Bli med på slakterens ball med Diablo Swing Orchestra du også!!!