DIRGE – And Shall The Sky Descend

DIRGE – And Shall The Sky Descend

Dette albumet kom egentlig i 2004 og blir nå sluppet på nytt i en digipack om jeg ikke tar helt feil. Bandet, som er fra Frankrike, startet opprinnelig opp på tidlig nittitall (1994) og denne skiva var bandets tredje slipp. Nå i September slipper Equilibre Music deres fjerde fullengder, Wings Of Lead Over Dormant Seas, men nå skal jeg altså ta for meg And Shall The Sky Descend.

Du blir servert 4 låter som tikker inn på over 73 minutter, ingen korte låter med andre ord. Tittellåta alene er 24 minutter mens den korteste er "bare" litt over 11 minutter lang. Dirge startet visstnok opp som et industrielt metallband, men det industrielle er ikke lenger å spore. Postcore er et begrep jeg har sett blitt brukt om bandet, hva nå enn det måtte være. Samme det, dette er nemlig tregt, ufattelig tungt og i grunnen ganske så vanskelig å få taket på. Jeg har vært gjennom denne skiva ganske så mange ganger nå, men har fortsatt problemer med å kjenne igjen alle partiene.

Dog har jeg fått mer og mer interesse for musikken, for til å begynne med var den ganske så laber, interessen altså.

Som allerede nevnt er dette trege og tunge saker med en vokal som er en blanding av skriking og synging, eller klaging om du vil. Det passer musikken veldig godt, men etter hvert kjenner jeg at det gjerne kunne vært mere variert, det blir litt vel monotont i lengden.

Lengden på skiva kunne også kanskje vært kuttet litt ned på, men når jeg har fått enda bedre tak på skiva, så synes jeg kanskje ikke det likevel. For selv om omtale av denne skiva er skrevet kommer jeg til å ta den fram igjen, dette er nemlig musikk som appelerer til meg. Og for dere andre, om dere skulle trenge sammenligningsgrunnlag så blir vel Neurosis og Isis naturlige å nevne vil jeg tro.

Tung tung og treeeeeeeeeeeeg musikk med kant, joda, det er Dirge det!!!