ØRKENKJØTT – Singel 2007

ØRKENKJØTT – Singel 2007

  • Rating: Demo / 6

Gutta i Ørkenkjøtt fra Notodden har holdt maskina gående i ett par år nå, spilt en god del giger samt vunnet Rockekampen (lokalt arrangement) som resulterte i en innspilling i Akkerhaugen. Der spilte de inn låtene Høst og Assassination som igjen resulterte i Singel 2007 som jeg nå har i hende. Selv klassifiserer de musikken sin som Progressiv ekstremmetall.

Egentlig ingen dum beskrivelse, da man kan spore elementer fra band som Opeth (mest hørbart i låta Høst) og Enslaved (mest hørbart i låtaAssassination) i bandets musikk. Faktisk synes jeg bandet har fått til en fin flyt akkurat der. De to låtene er godt varierte, det er både råere saker og mer rolige og behagelige partier. Du får akustiske partier, tøffe riff, fine melodier, god vokalbruk og ikke minst, låtene virker gjennomtenkte. At de kan instrumentene sine viser de også, gode låtskriveregenskaper viser de også og til tross for navnet så viser dette seg altså å ikke være så dumt som en først kan tro. Faktisk vil jeg si meg smått imponert av det Ørkenkjøtt leverer her.

Høst er den låta jeg liker best her, spesielt på grunn av de flotte melodiene samt kul riffing, men Assassination er ingen dum låt det heller, mye kult i den også.

Hvis Ørkenkjøtt spiller kortene sine riktig, får spilt inn noen flere låter av samme kaliber tror jeg de fort kan få skapt seg et navn, dette er nemlig et band verd å merke seg. Jeg anbefaler herved Ørkenkjøtt, best servert i en cd-spiller med høyt volum!!!!

 

www.myspace.com/orkenkjott