DARYL STUERMER – Go

DARYL STUERMER – Go

Daryl Stuermer er mest kjent som session gitarist til Genesis (noe han har vært siden 70-tallet), men nå er han her for å vise oss hva han driver med på egenhånd. Og da som mange andre prog-gitarister, velger han å lage instrumental musikk. Daryl har allerede gitt ut en hel del solo skiver siden den første kom ut i '88, men «Go» er den første skiva som er på et såpass stort plateselskap som Innside Out, og dermed når ut til langt flere enn det hans tidligere album har gjort. Mens hans tidligere verk har vært mer jazz orientert, er han mer på en progrock/jazz/fusion bølge på denne skiva. Kan lett sammenlignes med Allan Morse' solo skive.

Bevares meg vel, han er en kjempegitarist, og låtene har en herlig flyt. Men de har en tendens til å drukne litt i hverandre. Når det er det samme kompet som går i over 5 minutter, og den eneste forandring i låten er gitarspillet, ja da må jeg innrømme at jeg detter av ganske fort. For dessverre så er det nemlig slik flere av låtene på denne skiva er. Det er tydelig at Daryl har sansen for 80-talls keyboards, for det ligger på en meget markant synth på så og si alle låtene, med en meget typisk 80-talls lyd.

Med «Go» viser Daryl at han i utgangspunktet ikke bare er en dyktig gitarist som spiller andre folks materiale, han er også en habil låtskriver. Men flere av disse låtene kunne nok trengt en stund til på tegnebordet, og kanskje også fått utvikle seg til fullverdige låter med vokal og et skikkelig komp.