EMPYREAL DESTROYER – Chaos Torrent

EMPYREAL DESTROYER – Chaos Torrent

  • Rating: 4.5 / 6

Britene er tilbake med en ny EP det lukter svidd av og denne gangen har de klart å skaffe seg et lydbilde som passer litt bedre til musikken. Lyden er skitten, infernalsk og mørkt men bærer fortsatt preg av manglende erfaring/økonomi for det er klart rom for forbedring fortsatt. Denne gangen kutter de ned til tre låter på til sammen tretten minutter og med lengre låter får lytterne større rom til å fokusere på variasjonen og stemningen innad i låtene. Jeg får inntrykk av at låtene både på The Destroyer og Chaos Torrent er skrevet så godt som samtidig, for det er ikke den store endringen å spore i uttrykket til bandet selv om de her har fått gitarene i fokus. Låtene nærmer seg melodisk dømetall selv om det også denne gang er store porsjoner sort- og søppelmetall til stede + god gammel heavy i gitarsoloene. Bandet fremstår enda sterkere på denne utgivelsen og låten Cyclonic Beast burde overbevise de fleste. Empyreal blir aldri kjedelige selv om de til tider kan være litt utilgjengelige med sin sjangerhopping. Men de med et åpent sinn og stor kjærlighet for musikk bør virkelig stikke innom http://www.myspace.com/empyrealdestroyer snarest for en smakebit. Slik Empyreal fremstår i dag fortjener de klart en platekontrakt og muligheten til å gjøre materialet sitt tilgjengelig for et større publikum. Det er bare å sette seg godt til rette i godstolen og la riffene rive huden av kroppen din!