UDO – Mastercutor

UDO – Mastercutor

Udo Dirkschneider var frem til 1987 best kjent som grunnlegger og vokalist i bandet Accept. Sammen med Michael Wagner skulle han sette dype spor i tysk metallhistorie. I 1988 slapp Herr Dirkschneider og hans nye band UDO sitt debutalbum "Animal House". Siden da har gruppen hatt flere hits som nok kan regnes som hard rock klassikere, "Balls to the Wall" er nok den mest kjente.

Mastercutor er UDO's ellevte studioalbum. Herr Dirkschneider har siden starten av sin karriere veket lite fra sin grunnidé om hvordan hardrock skal lyde og hvordan låtene bør være satt sammen. Heller ikke på denne utgivelsen er det noe nyskapende eller virkelig originalt. Det er selvsagt fullt mulig at jeg har helt feil inntrykk av Udo Dirkschneider og både Accept og UDO. Jeg føler nemlig at disse bandene alltid har vært annenrangs og konstant har diltet ett skritt etter de virkelig store og nyskapende bandene innen hardrocken. I tillegg stiller jeg store spørsmålstegn ved hørselen til enhver som mener at Udo Dirkschneider kan synge. Riktignok har han en særegen stemme som gjør seg godt innenfor hans musikalske stil, men i lengden blir det noe slitsomt å høre på. Mastercutor bringer altså ikke med seg noe nytt til den musikalske verden og vil nok bare anbefales til lojale fans.