Norsk Rockforbund feirer 25 år med konsert

Norsk Rockforbund feirer 25 år med konsert

Fredag 7. september er det duket for metal i anledning Norsk Rockforbunds 25-års jubileum! Fire av forbundets medlemmer, Inferno, Hole in the Sky, Motstøy-festivalen og South of Heaven, har gått sammen om å booke inn fire av sine favoritter for å gjøre dette til en helt spesiell aften på Betong/Chateau Neuf i Oslo. Bandene som er valgt ut er:

ENTOMBED (S)

1349 (N)

EPHEL DUATH (ITA)

ISKALD (N)


Billetter koster 175 kr / 225 kr  (medl./ikke-medl. av Norsk Rockforbund), og kan kjøpes på  www.ticketmaster.no eller på Posten. Dørene åpner klokken 20.00, 18 år leg.

Øverst på plakaten finner vi svenske Entombed, som er høyaktuelle med knallalbumet "Serpent Saints" (fikk blant annet 5 i Aftenposten). Entombed er en heftig miks av bredbeint rock 'n' roll, brennevinsrølp og knakende god death metal ispedd solide doser humor. Selvhøytidelighet er et ukjent ord i Entombed-leiren, som i tillegg til å stille med et godt knippe egenkomponerte klassikere like gjerne covrer Roky Erickson som Twisted Sister, Bob Dylan som The Dwarves! Bandet feirer i år 20 år i gamet, og har helt siden überklassikeren "Left Hand Path" ledet an i hva man betraktet som den nye, svenske bølgen av death metal, samtidig som man ikke har vært uredd for å gå nye veier. Mange band har forsøkt å kopiere Entombeds vinnerformel, men ingen har kommet opp på samme nivå. Møt opp selv for å se hva vi snakker om!

 1349 vakte stor oppmerksomhet allerede med den første demoen sin, ikke bare på grunn av at Frost fra anerkjente Satyricon spilte trommer i bandet, men på grunn av den ekstreme brutaliteten og tempoet bandet fremviste. Sjelden har man vel fått såpass bakoversveis av et nytt band! 1349 har med den største selvfølgelighet sluppet suverene album som perler på en snor, hvorav "Hellfire" fra 2005 er den foreløpige kronen på verket. Bandet har også vakt stor oppmerksomhet utenlands, hvor Amerika-turneen med legendariske Celtic Frost må sies å være høydepunktet.

 Ephel Duath fra Italia er trolig et av de bandene innen de hardere sjangerne av musikk det er vanskeligst å sette en merkelapp på. Med mindre du kan nevne band som spiller en blanding av black metal, hardcore, progressiv metal og jazz-fusion i fleng, er sjansene store for at du vil få en musikalsk åpenbaring første gang du hører Ephel Duath! "Math metal" har vært blant benevnelsene som har blitt brukt om Padova-trioen, så de som forventer tregrepsmusikk kan risikere å bli skuffet. Bandet har tidligere spilt på Quart-festivalen og Motstøy her til lands, og anbefales på det sterkeste av alle med forkjærlighet for utfordrende musikk!

 At det fortsatt lages god black metal i Norge er Iskald fra Bodø et glitrende eksempel på. Etter oppstarten i 2005 ga Iskald ut en demo og en EP, før debutalbumet "Shades of Misery" ble sluppet i 2007 til strålende kritikker fra et nærmest unisont pressekorps. Så mange femmere og seksere på terningene er sjelden kost for et debuterende band, uavhengig av sjanger! Bandet har hittil kun spilt konserter nord for Trondheim, så dette er en enestående anledning til å sjekke ut et av Norges mest spennende ekstremmetalband på en scene lenger sør.