M.A.N. – Obey Consume Reject

M.A.N. – Obey Consume Reject

www.Gain.se har tydeligvis funnet ut at tiden var moden for å sende oss en oppsamlingspakke med eldre utgivelser og lettlurt som jeg er var jeg rask til å ønske meg denne i den tro at M.A.N. hadde kommet med en ny skive. Desverre var det en promo av debuten deres jeg mottok og den skiva har jeg hatt i hus i over et år nå så skuffelsen var stor.
Svenskene i M.A.N. gjorde en god figur som oppvarming for Fear Factory på Rockefeller i April 2006 og jeg fikk intrykk av at de hadde hørt sin del av Korn, Soulfly og Sepultura. Nyskjerrigheten tok overhånd og skiva ble innkjøpt. På skive kommer påvirkningen av Mudvayne tydligere frem og jeg mener det er dette bandet de har flest likhetstrekk med, men det er også spor av Slipknot og Machine Head her. Ja det er nu-metal å spore, men det vil på ingen måte skade deg. Det brukes bare for å tilføre variasjon og spenning og i så små doser passer det inn med resten av det gutta har kreert. Dette albumet har tyngde nok til å pirre nyskjerrigheten, men desverre er det for langt mellom høydepunktene til at det vil bli en klasikker. Jeg liker tankegangen til M.A.N. og får bare fortsette min venting på neste skive for å se om jeg har rett når jeg påstår at dette kan bli meget bra. Som debut er dette lovende, men der ligger også problemet; bandet er lovende men ikke modent nok enda. Jeg tror og håper at neste skive vil sette M.A.N. på kartet.