HALFORD – Metal God Essentials Vol. I

HALFORD – Metal God Essentials Vol. I

Rob Halford er vel kjent for de fleste som vokalisten i Judas Priest og driver for tiden med innspilling av sitt (ca) fjortende studioalbum med bandet + sitt tredje studioalbum under banneren Halford, god timing for å gi ut en samleskive og få litt blest rundt navnet sitt altså. At mange, med god grunn, ser på Rob Halford som en Metal God har jeg full forståelse for selv om ikke stemmen hans lenger er så bra som i hans glansdager. Derfor kan det være godt med en mimrestund, men i første omgang virker det hele litt prøvende når han setter samen låter fra karrieren sin utenfor Judas Priest. Når det hele sparker i gang med Resurrection og Made In Hell fra gromskiva Resurrection blir det raskt klart at det kun kan gå en vei. For de som ikke orker lese hele teksten kan jeg bare komme med konklusjonen her: Kjøp heller det glimrende albumet Resurrection! Låtene fra Crucible kommer jeg aldri til å få et godt forhold til og selv om de gamle låtene hentet fra tiden i Fight funker meget bra for å vise frem heavy metal og stemmen til Mr. Metal God virker de to nye låtene litt kjedelige og pompøse når de kommer mot slutten av albumet. Det er rett og slett ikke nok spenning på denne utgivelsen til å nærme seg glitrende karakter, men som en innføring i Rob Halfords musikk utenfor Judas Priest fungerer den brukbart.
Det store minuset er DVDen, dette er så langt fra hva jeg hadde forventet av en mann som påstår at han prøver å ligge i forkant av utviklingen og liker å ta i bruk ny teknologi samtidig som han ønsker å være en foregangsfigur innen feltet. Håndholdt kamera, opptak gjort av bandet, noen sangstrofer fra studio, bilder av cover art, foto shoot, et par ord fra sjefen sjøl og så musikkvideoer er ikke den utdypende og gjennomførte pakken jeg ventet å få. Her håpet jeg vi fikk følge med Mr. Halford på jobben og se litt på hvordan dagene hans utviklet seg, et lite dykk bak glamouren om du vil, men nei da. Det nærmeste vi kommer under huden på hovedpersonen er noen sekunder i starten der han blir intervjuet angående bruddet med Judas Priest, men intimt blir det aldri. Uten denne DVDen som påheng hadde nok utgivelsen fått en litt høyere poengsum, men denne virker det som om de bare har slengt med for å rettferdiggjøre utgivelsen av gamle låter.
Rob Halford er fortsatt en Metal God i min bok, men jeg faller ikke helt for det han har satt sammen denne gangen.

CD:
Resurrection (Resurrection – 2000)
Made In Hell (Resurrection – 2000)
Screaming In The Dark (Live Insurrection – 2001)
Golgotha (Crucible – 2002)
Silent Screams – 1999 Demo (The singles – 1993)
Crystal (Crucible – 2002)
Into The Pit (New K5 – 1992)
Nailed To The Gun (New K5 – 1992)
Slow Down (Resurrection – 2000)
Locked And Loaded (Resurrection – 2000)
Forgotten Generation (New – 2006)
Drop Out (New – 2006)
War Of Words (New K5 – 1992)
Sun (Crucible – 2002)
Trail Of Tears (Crucible – 2002)
Redemption European Mix (New – 2007)

Bonus Disc: (DVD)
Resurrection – Behind The Scenes Rob Halford Vox Sessions
Live Insurrection – Behind The Scenes Halford Band On Tour
Made In Hell (Video)
Betrayal (Video)
In The Morning (Video)
Silent Screams – Live at Rock In Rio III
Never Satisfied – Live Crucible Film
Forgotten Generation – Metal God Essentials (Video)

Vi kan vente oss tre Halford-utgivelser til fra Frontiers i løpet av de neste 12 mnd:
FIGHT – War Of Words. The Film.
HALFORD – Live at Rock In Rio III.
HALFORD – Live Crucible World Tour.