…Trail Of Dead til Øya

…Trail Of Dead til Øya

…AND YOU WILL KNOW US BY THE TRAIL OF DEAD (US) & THE BOX OF MOTHERS TIL ØYA

Det er med stor glede og entusiasme vi kan presentere amerikanske …And You Will Know Us By The Trail Of Dead i Middelalderparken. Bandet har vært favoritter hos våre bookingfolk i en årrekke og nå skal man endelig få muligheten til å oppleve dem på Øyafestivalen. For kort tid siden ble vi tipsa om hardcorebandet The Box Of Mothers fra Tromsø, og så oss nødt til å slippe dem til med en opptreden i Middelalderparken i august.


…AND YOU WILL KNOW US BY THE TRAIL OF DEAD (US)
Dette Texas-bandet har stått på ønskelista vår i noen år nå. Deres herlige blanding av post-punk, indie og progressive elementer har resultert i et knippe meget sterke skiver som tåler å spilles igjen og igjen. Er bandet ukjent for deg, kan du jo starte med den kritkerroste Source Tags & Codes (2002) eller So Divided fra i fjor. Sistnevnte er meget variert inneholder flere stemninger, humør og stilarter enn andre band i samme genre våger seg på. …And You Will Know Us By The Trail Of Dead har hentet inspirasjon fra undergrunnsrockens pionerer, som Sonic Youth og Fugazi. Likevel framstår de som noe mer tilgjengelige og storslåtte. Dette er indierock som utfordrer, pirrer og gleder, ikke i form av skrangling, men med store ambisjoner og stødig rettningssans. Samtidig er de et glimrende liveband med en helt særegen energi. Fredag 10. august vil du ha mulighet til å oppleve magiske øyeblikk med …And You Will Know Us By The Trail Of Dead sammen med nye og gamle fans.

http://www.myspace.com/trailofdead


THE BOX OF MOTHERS

The Box Of Mothers er fersk hardcore fra Tromsø, spilt av fem gutter i 17-18-årsalderen. Gutta henter inspirasjon fra band som svenske Refused og amerikanske The Blood Brothers. Det er snart to år siden de sto på scenen for første gang og de har kommet meget langt på kort tid. De har rukket å spille inn en femlåters selvtitulert EP, som gir smakebiter på hva bandet driver med. Deres aggresive og energiske konserter har gitt dem rykte som det mest spennende unge norske
hardcorebandet på lenge. De er heller ikke redde for å leke med genrens rammer og regler. Folk som har sett The Box Of Mothers live kan garantere at man ikke står uberørt igjen etter å ha blitt
overkjørt av deres ungdommelige villskap og intense fandenivoldskhet. Øyafestivalen gleder seg til å presentere et sterkt nytt navn som The Box Of Mothers på plakaten. Har du sans for aggrorock og hardcore bør du få med deg dette bandet på Øyafestivalen lørdag 11. august.

http://www.myspace.com/theboxofmothers

Artister som er klare for Øyafestivalen 2007
Nine Inch Nails (US) / Tool (US) / Primal Scream (UK) / BigBang /
Thomas Dybdahl m/KORK / Roky Erickson (US) / Sivert Høyem & The
Volunteers / Timbuktu & Damn! (SE) / Amy Winehouse (UK)

Lily Allen (UK) / Amulet / ?And You Will Know Us By The Trail Of Dead
(US) / Bare Egil Band / Boredoms (JP) / El Caco / Eagles Of Death
Metal (US) / Anja Garbarek / Gogol Bordello (US) / Kim Hiorthøy / King
Midas / Lady Sovereign (UK) / My Midnight Creeps / Pleasure /
Skambankt / Susanne Sundfør / Bjørn Torske

Architecture In Helsinki (AU) / The Besnard Lakes (CA) / Bloodlights /
Bonde Do Role (BR) / The Box Of Mothers / Cheeseburger (US) /
CocoRosie (US) / Deadends / The Go! Team (UK) / The Grand / Heroes &
Zeros / The Hold Steady (US) / Hanne Hukkelberg / Ida Maria / Jazkamer
/ Justice (FR) / The Lionheart Brothers / Malajube (CA) / Maribel /
Matt and Kim (US) / Montée / The Moving Oos / New Violators / New
Young Pony Club (UK) / Rockettothesky / Shining / Shit City / Spoon
(US) / Tinariwen (ML) / TTC (FR) / Yo Majesty (US)

Øyanatt/Sunkissed:
Richie Hawtin / Magda / Troy Pierce / Gaiser / M.A.N.D.Y. Philipp /
Lopazz / Einzelkind / Dj T / Munk / Frost / G-HA & Olanskii / Twomass
& Nemis / Smuk / Stian Molden / Of Norway / Markmus / Robert A /
Telephones / Ronni Rabalder