SLAVIOR – Slaviour

SLAVIOR – Slaviour

Slavior ble grunnlagt av trommeslageren Mark Zonder fra Fates Warning og Warlord. Med seg har han fått gitarist/bassist/keyboardist Wayne Findley fra Michael Schenker Group og vokalist Gragg Analla som tidligere frontet Tribe of Gypsies. Bandet er i følge plateselskapet et melodiøst progressivt metall/band. Jeg vil heller beskrive Slavior som et eksperimentelt og teknisk hardrock band med til tider stor grungefaktor. Mark Zonder beskriver bandets musikk som "moderne hard rock med progressive aspekter". Uansett beskrivelse er det ingen tvil om at dette i aller høyeste grad rocker. Bandet utrykker også selv at de lager musikk som skal være tilgjengelig for massene og legger ikke skjul på at de ønsker å bli spilt mye på radioen.

Det er en bra variasjon og mange sterke låter på denne debuten. Den mest overraskende er nok den reggaeinspirerte "Dove", som tydelig demonstrerer Slaviors evne til å eksperimenter. Tittelkuttet er et av flere som gir gjenklang i hodet en stund etter at du har hørt det. Jeg tror ikke Slavior vil regjere hitlistene med denne skiva, men demonstrert hva de kan har de gjort og fremtiden ser lys ut for trioen.