THOUGHT CHAMBER – Angular Perceptions

THOUGHT CHAMBER – Angular Perceptions

Når et band grunnlegges av Michael Harris (Arch Rival med mer) og blir frontet av Ted Leonard (Enchant) er det vanskelig å snakke om en debut. "Angular Perceptions" er det første albumet til denne progressiv rock/metall supergruppa som også har med seg Derek Blakely på bass og Rob Stankiewicz på trommer fra Haji's Kitchen, samt Bobby Williamson fra Outworld på tangentinstrumenter.

Som fan av progressiv og teknisk musikk opplever jeg altfor ofte å bli meget imponert over de musikalske og instrumentale krumspringene musikere i slike sjangere får til. Samtidig blir jeg stadig vekk delvis skuffet over den manglende fokus eller evne til å komponere virkelig sterke låter med tilsvarende bra tekster. Jeg føler vel at også her er fokus satt på å bruke tekniske ferdigheter. Så i stedet for å anvende instrumentelle evner til å frembringe det beste i en sterk låt, er snarere låta en ramme for å binde alle de musikalske og eksperimentelle faktorene sammen. Det er helt sikkert en fantastisk spennende prosess for musikerne, men for meg som lytter kan det bli noe kjedelig etter et par gjennomhøringer.

Thought Chamber balanserer fint på grensen mellom det overveiende tekniske og det mer melodiøst fengende. "Angular Perceptions" er et interessant album tematisk sett og tar for seg gjenfødelse, sjelevandring og andre teorier og myter kjent fra urgamle religioner som tidlig egyptisk. Låtene ble skrevet av Michael Harris mellom 2001 og 2004. Instrumentalene "Mr Qwinkle's Therapy" og "Accidently on Purpose" ble skrevet i samarbeid med Rob Stankiewicz og Derek Blakely. Det er enormt mange herlig sekvenser og elementer å fryde seg over her. Ikke minst viser Michael Harris igjen at han er blant verdens ypperste gitarister. Ja, jeg koser meg når jeg hører på "Angular Perceptions", men når skiva igjen er ute av cd-spilleren er det ingen låter som lokker meg tilbake inn i tanke kammeret.