I KILLED THE PROM QUEEN – Music For The Recently Deceased

I KILLED THE PROM QUEEN – Music For The Recently Deceased

Australias scene har alltid stått sterkt, men når de ikke lengre står i skyggen av amerikanske og europeiske scener, produseres nå verdensklasse Metal og Hardcore akter av seg selv og dette solbrente landet blir hurtig gjenkjent som avlssted for den neste generasjonen av brutal, melodiøs, lidenskapelig og tenkevekkende akter klare til å dominere. Et rungende velkommen til I Killed The Prome Queen. De har allerede etablert dem selv med en overflod av anerkjennelser, deres debut plate When Goodbye Means Forever, debuterte i AIR listene ved #12 før den plasserte seg i top 10 ved hvor den ble værende for over seks uker, noe tidligere uhørt for et lokalt hardcore eller metal band. De har også turnert med en «who‘s who» av de nåværende frontkjemperne av de post Hardcore og Rock/Metal sjangrene slike som, Silverstein, The Haunted, Soilwork, Fear Factory og Alexisonfire og også metal legendene Exodus for ikke å nevne opptredener på Australia festivaler slike som «Big Day Out», «Overcranked», «Destroy Music Tour» og «Come Together Festival» og internasjonale oppdrag som «Hellfest» (NJ, USA) og forskjellige nord-amerikanske og britiske oppdrag også i deres kollektive besittelser.

Med deres fugl føniks bandet visste de trengte å gjennomføre med glans og slik begi seg ut på deres mest ambisiøse eventyr til dags dato med målet å reise til Sverige og spille inn den andre utgivelsen med legendariske Fredrik Nordström og Patrik J. Sten (In Flames, Soilwork, At The Gates) og resultatet er en fantastisk flott plate australsk metallisk hardcore sprøytet inn med melodi, barberblad skarp riffing, knusende overganger mens fremdeles hver sang er tillatt å puste skapende en plate full av «hooks» og flott håndtverk. For herr Butcher har det alltid vært en norm å variere mellom den rå og den melodiøse vokalen, og bandnavnet røper Edwards hang til å skrive skitne og realitetsnære samfunnsengasjerte sanger fra den dystre siden av livet og representerer sangene.

Med poetiske sangtitler som «Say Goodbye», «Bet It All On Black», «Headfirst From A Hangman's Noose», «Sleepless Nights And City Lights» og mer utbroderende «Your Shirt Would Look Better With A Colombian Neck-Tie», «Sharks In Your Mouth» og til og med magiske «There Will Be No Violines When You Die» mener denne «Vegan Power» & «sSraight Edge» kvintetten alvor med et vakkert sinn.

Music For The Recently Deceased ble utgitt i februar og den er revet ut av hyllene av en rabiat fanskare. For å støtte opp om utgivelsene vil de dra på turné sammen med ingen ringere enn Killswitch Engaged!