FU MANCHU – We Must Obey

FU MANCHU – We Must Obey

Fu Manchu fra USA gir når vi skriver 2007 ut sin tiende skive og det på tretten år, ikke dårlig. Selv har jeg hørt navnet deres utallige ganger, men aldri hørt en strofé, så vidt jeg vet, av deres musikk. Men dette var altså før jeg fikk We Must Obey i hende og siden den gang har skiva snurret noen runder! Musikken blir beskrevet som en blanding av Stoner Rock, surf-punk og Ørken Rock. Ørken Rock er for min del et ukjent begrep og jeg kan ikke si jeg synes musikken er så veldig… Sandete? Men Stoner Rock er det en del av og når de trår til med akkurat det smiler Ruben.

Den mest spennende lytteropplevelsen kan ikke akkurat Fu Manchu beskrives som, men We Must Obey har noen høydepunkter i løpet av sin nesten 37 minutter lange levetid. Det er når bandet kommer seg inn på Stonersporet at jeg trives best, de mer catchy og punkete partiene er ikke helt min greie. Sånn sett blir denne skiva en litt sånn 50-50 opplevelse. Jeg plages ikke når skiva står på, men jeg sitter heller ikke å lytter så intenst som jeg gjorde de første gangene når dette var nytt. Det er faktisk blitt kjedeligere og kjedeligere etter hvert og jeg er gått litt lei egentlig. Så, det blir sånn halvveis, jeg liker rocken fra bandet, men når de gjentar samme parti ti ganger etter hverandre titt og ofte og de partiene ikke akkurat er noe å juble over så blir jeg, ja, enkelt og greit lei…

Men hei, kjenner du til bandet fra før veit du sikkert hva du får og skulle du være som meg å aldri ha hørt om de, lån ei skive av de fra noen før du kjøper, det er mitt beste råd. Jeg anbefaler iallefall å sjekke ut bandet før et evt kjøp…