GRAND LUX – Carved In Stone

GRAND LUX – Carved In Stone

For de av dere som ikke har kjennskap til Grand Lux fra før av ble de dannet i Kristiansand i 1999.  De spiller god gammel heavymetal og de dannet seg kjapt et rykte som et meget bra liveband. I 2004 kom debutplaten, Iron Will, med påfølgende turnering og festivalspilling.

Siden den gang har de signert for svenskene i Ulterium Record og spilt inn sin andre plate, Carved In Stone.

Det er kanskje ikke så voldsomt mye som skiller dem fra andre band i samme sjangeren, men likevel tror jeg de har gode muligheter til å bli lagt merke til med denne utgivelsen. De har skrudd opp tempoet et aldri så lite hakk, oppgradert produksjonen, og vips så låter alt mye bedre! Stilen går som sagt i heavymetal, men med noen få avbrekk.. noen blytunge riff, noe variasjon i trommene.. det er ikke så mye som skal til, men dette gjør at man spisser ørene litt ekstra når man hører disse låtene. Det er også en fin flyt i låtene, overgangene sitter som dem skal, og man føler at det er en mening bak måten sangene er satt sammen på.

Den som sitter igjen best i mitt minne er nummer 3, Escaping the clouds, som vel er den tyngste av låtene. Klarer ikke å komme på hvilket annet band denne minner meg om, men om noen har hørt platen er det bare å komme med tips før jeg mister nattesøvnen.

Pluss skal dem forresten også ha for finfint coverdesign.

Jeg tipper de ivrigste heavy tilhengerne kommer til å sluke denne platen rå, og det er mer enn nok her til å fenge resten også.

 

Jeg ser fram til fortsettelsen.