ROYAL HUNT – 2006 Live DVD

ROYAL HUNT – 2006 Live DVD

Royal Hunt - DVD.jpgEkstraordinært…brilliant…utmerket…imponerende…dette og mer, alle appellerer til det enestående bandet av store musikere som kaller seg selv for ROYAL HUNT, og stilen er, ikke overraskende, Symfonisk Metal.

Bak bandet ligger det anstrengelser for 8 studioplater: “Land Of Broken Hearts”, “Clown In The Mirror”, “Moving Target”, “Paradox”, “Fear”, “The Mission”, “Eye Witness” og “Paper Blood”. Alle er ekte mesterverk og the Hunters, som de populært blir kalt, solgte godt over én million kopier av dem verden over. Hver og én av platene kan tilveiebringe nok materiale til å skrive bøker. ROYAL HUNTs musikk er brukt allerede i filmer, tv-serier, tv-reklamer, mobil ringetoner og av WNO/WWF brytertema hyllest rundt på kloden. I tillegg, de har hatt flere verdensturneer med utsolgte steder og var hilset med stort bifall over hele verden.

ROYAL HUNT undergikk en stor omforming i desember ’04 da Jacob Kjaer (gitar) og Steen Mogensen (bass) begge avsluttet deres ansettelsestid med bandet. Nylig installerte ville være Marcus Jidell (gitar), en scene veteran av JEKYLL & HYDE og THE RING og tidligere slagverker Kenneth Olson. Bass stillingen ble fylt i juli av HOUSE OF SHAKIRA og SPIKE mannen Per Schelander. Sammen med hovedsangskriver Andre Andersen på keyboards og den besynderlige sangeren John West, de plukket den historiske scenen av St. Petersburgs Music Hall for å filme deres nye “live in concert” DVD på. Et vakkert gammelt teater og noen 1000+ entusiastiske fans skapte den riktige atmosfæren for denne uforglemmelige hendelsen, som varte i opptil 2 timer. Denne mastodont fremstillingen innebærer et sett med et dryss gamle godsaker; bandet spilte et vidt utvalg av sanger fra alle deres utgivelser siden 1991 og noen spor fra deres siste – “Paper Blood”, og var fanget av 7 kameraer. DVD-en også inkluderer noen bakscene- bilder likeså vel som intervju med bandets medlemmer og deres road crew, der de snakker om seg selv.

ROYAL HUNTs første konsert-DVD får en ikke bare å ønske man var på plass denne kvelden. Samspillet mellom musikken, gruppens utmaninger og ikke minst bildekomposisjonen gir den alle de egenskaper som et live dokument bør inneholde for at man skal ha stor underholdning av det i hjemmets rolige stue.

Deres live spilling er selvsagt også spilt inn på CD, og 2 CD settet er den ultimate ROYAL HUNT pakken, en essensiell artikkel for alle fans i lengre tid og en feiring for årene som kommer!

Hvis du ikke har sett dette bandet på scenen ennå – gå og skaff “ROYAL HUNT 2006” DVD og du vil bli ekstremt fornøyd… det er kvalitetsmusikk levert med utenomjordisk selvsikkerhet, dyktighet og energi. Hvis du har vært så heldig å erfare noen av deres visninger – gå og skaff det likeså vel bare for å minne deg på hvor heldig du er.

Teknisk sett er det et pluss at den er for alle regioner, kommer i  NTSC og Dolby Digital formatet og man kan velge i stereo eller 5.1 audio kanaler.