HELLHAMMER – En ekte utstyrsfrik

HELLHAMMER – En ekte utstyrsfrik

Både Dave Haley fra Psycroptic og velkjente Trym fra Zyklon har utfordret Hellhammer og da var han bare nødt til å delta, selv om han normalt ikke gjør intervjuer (i følge Season of Mist). Hellhammer er helt klart en trommefreak som er fryktelig dyktig og som i tillegg samler på eldre trommer. Han har vært med på utallige innspillinger og han vet ikke selv hvor mange det er.


ET – Når begynte du å spille trommer?

HELLHAMMER – Jeg begynte og spille trommer da jeg var 13 år gammel.

ET – Hvorfor begynte du med trommer?
HELLHAMMER – Har alltid hatt interessen for slagverk, så det falt seg helt og holdent naturlig.

ET – Hvor gammel var du da du fikk dine første trommer/trommesett?
HELLHAMMER – 13 år. Fikk det på dagen da jeg spurte.

ET – Hvor ofte øver du?
Hellhammer_1.jpgHELLHAMMER – Kommer an på, men de 2 siste mnd før siste studio, ca 3-4 timer sammenhengende hver dag. Ellers prøver jeg og øve når jeg har anledning, ca en time hver dag på pad og basstrommepadder.

ET – Hvem så du mest opp til som ung trommeslager og hvem er det nå i dag?
HELLHAMMER – I begynnelse (og enda) var det vel Billy Cobbham, og såklart Buddy Rich. Hans opptreden på Muppet Show, var jo mildt sagt inspirerende, hehe ;). I dag synes jeg at Dave Weckl er det man kan komme den mest perfekte trommis. Chops, musikalitet, spillestil..alt er top notch!

ET – Hva slags utstyr bruker du? Hvilket utstyr er i dine ører det beste?
HELLHAMMER – Av trommer, er jeg sponset av og bruker Pearl. Har et unikt Masterworks sett i white marine pearl finish med svart hardware. Ti lag med bjørk,og carbon fiber innvendig. 8×8-10×10-12×12-13×13 tammer,14×14 gultam.13×4 skarp og to 20×18 basstrommer. Pluss en 18×18 basstromme.Alt montert på et Pearl Icon rack. Av Cymbaler er det Sabian,og jeg har en drøss jg velger ut til de forskjellige jobbene jeg gjør, men en gjenganger er alltid 22 Leopard Ride. Utrolig allsidig ride cymbal. Love it!! 🙂 Axis pedaler klarer jeg meg ikke uten. Bruker de vanlige A pedalene, da jeg synes de er hakket kjappere enn Longboards. Ingen annen pedal jeg har testet utenom Axis, klarer de tempoene jeg spiller på nye Mayhem og Dimmu skiva. Så Axis er et defenitivt must, for meg i hvert fall. Ellers samler jeg på eldre trommer og cymbaler, og da er det Paiste Formula 602 og Sound Creation det går i. Har også en del eldre Ludwig skarper fra 60 tallet og et mint condition Sonor Signature Bubinga finish sett fra 80 tallet. 2 stk 24 basstrommer, 13×13-14×14 tams 16×18 gulv og 14×8 skarp. Låter fett, men ikke noe å spille lynkjappt på akkurat.. 😉 Har forøvrig et Premier kit, et Pearl kit til, et stort Yamaha Birch Custom Absolute kit og et TD-20 Roland kit. Men det beste..? Jo det er såklart Pearl!!

ET – Hva er den viktigste egenskapen man må inneha for å lykkes som trommeslager?
HELLHAMMER – Den viktigste egenskapen må være the love for the music and the instrument itself!

Mayhem_hellhammer3.jpgET – Har du noensinne spilt en trommesolo på konsert?
HELLHAMMER – Tja, et par ganger, når gitaristen har røket en streng og gitartechen sover.. 😉 etc…men gjør gjerne det oftere.

ET – Hvis du ikke hadde blitt trommeslager, hva er det mest sannsynlige du hadde blitt?
HELLHAMMER – Hadde faktisk et par options, så hadde interessen for musikk forsvunnet, hadde jeg mest sannsynlig utdannet meg innen Forsvaret.

ET – Trener du mye utenom øvinger? Jeg tenker da mer på det fysiske.
HELLHAMMER – Ja det gjør jeg, men det er ikke noe must å løfte tunge vekter for en trommis. Før jeg skal i studio eller på en lengre turne, stopper jeg med de tunge vektene og trener kun cardio.

ET – Har du noen spesielle ritualer du må igjennom før du går på scenen før en gig?
HELLHAMMER – Ja, jeg vil helst dusje både før og etter gigs, og jeg MÅ pusse tennene før et gig, haha. 😀 Ellers varmer jeg LETT opp, setter meg foran et speil med stikkene i hånda, og går igjennom giget mentalt. Alkohol er et NO NO før en konsert for min del!!

ET – Hvilke utgivelser har du vært med på? (Band, tittel, utgivelsesår)
HELLHAMMER – Hjelp… Ærlig talt så husker jeg ikke halvparten en gang, sorry…men det er mange..

ET – Som avslutning skal du få lov til å utfordre nestemann i denne serien om trommeslagere. Velg en trommis og forklar hvorfor han fortjener (!) det?
HELLHAMMER – Jaha…skal vi se…Tony Kirkemo, fra Chrome Division og Minas Thirith fortjener det,for han er en dyktig trommis og en knakande kjekk kar 😉 Dessuten er han utstyrsfreak, akkurat som meg, hehe

Da takker vi Hellhammer for hans bidrag og sender Blast Beast pinnen videre til Tony.