BLOOD STAIN CHILD – Idolator

BLOOD STAIN CHILD – Idolator

Japanske Blood Stain Child ble startet opp i 1999 under navnet Visionquest og de tok det nåværende navnet året etter, uvisst av hvilken årsak. De har 2 fullengdere på samvittigheten fra før og denne, Idolator, er bandets debut her i Europa. Bandet har leid inn en finsk produsent i Anssi Kippo og for å forsterke den europeiske biten i sin musikk leide de i tillegg inn danske Tue Madsen. Hvorfor de så absolutt skal ha europeisk sound over musikken sin, skal være uvisst. For meg ender musikken deres bare i den store stygge haugen med utgivelser som slettes ikke imponerer mange.

Musikken deres ja, her får vi servert en form for aggressiv heavy metal med visse death metal innslag (av den Gøteborgske varianten) og helt klart mye som er hentet fra power metallen. De kjører både skrikvokal og cleanvokal, begge for så vidt greit utført. Skrikdelen får lytterens tanker over på band som Children of Bodom mens cleandelen retter øregangene mot band som Soilwork og In Flames. Det er sistnevnte som helt klart har hatt størst influerende effekt på bandet, for man hører veldig mye likt med det In Flames har gjort de siste årene på denne skiva. Om det er så fordømt vellykket og smart gjort? Svaret på det er både tja og tnei. Det er ikke dumt å prøve å få innpass i en allerede stor fanskare som liker akkurat denne typen metal, men på en annen side er det ytterst lite originalt det bandet kommer opp med. Har hørt det før, og det mange mange ganger. Mitt forslag til bandet er at de i stedet for å prøve å kopiere andre suksessfulle band, heller prøver å finne sin egen stil og på den måten beriker musikkverden med noe nytt. In Flames band har vi nok av.

Noe positivt er det da å finne på denne skiva. Musikken er en smule mer aggressiv enn det vi finner hos de fleste andre band i denne sjangeren og låtene er for så vidt varierte, og egentlig er det et ganske bra produkt japsene her kommer med. Om det blir den store salgssuksessen, det skal være usagt. Men et fint tilskudd i Gøteborgmetallen.