ESPEN ANTONSEN – Blast Beist

ESPEN ANTONSEN – Blast Beist

Så var tråden havnet på vestlandskysten og turen går til Espen ”Beist” Antonsen. Han er med i Slagmark og har sitt eget prosjekt med The Sickening. I tillegg har han vært å finne i Blood Red Thrones rekker, så det er en hardtslående trommis vi her snakker om. Beist ble utfordret av Truls Haugen fra Insense og han kan fortelle at disiplin er en egenskap du bør inneha om du skal lykkes som trommis.

 

Blast Beast - Beist 2.jpgET – Når begynte du å spille trommer?

Beist­ – Jeg begynte å spille trommer, så seint som i en alder av 15 år! Lært meg alt selv, hehe..

 

ET – Hvorfor begynte du med trommer?

Beist – Jah, si det.. 

 

ET – Hvor gammel var du da du fikk dine første trommer/trommesett?

Beist – Jeg fikk aldri mitt første trommesett, jeg måtte kjøpe det selv.. Jeg var 15 år, og jævli stolt!

 

ET – Hvor ofte øver du?

Beist – Prøver å få til minst 4 øvinger i uka. Mandag, onsdag og fredag, er obligatoriske Slagmark øvinger, så må jeg ha ei økt for meg selv i helga. Av og til får jeg skvisa inn ei økt med sideprosjektet mitt The Sickening også, så jeg øver ganske ofte ja.

 

ET – Hvem så du mest opp til som ung trommeslager og hvem er det nå i dag?

Beist – Jeg digga Lars Ulrich da jeg var yngre, syntes han var helt rå.. I dag er jeg stor fan av Mike Hamilton (Deeds Of Flesh), flat pedal og full kontroll!!

 

ET – Hva slags utstyr bruker du? Hvilket utstyr er i dine ører det beste?

Blast Beast - Beist 3.jpgBeist – Nå har jeg et 6 trommers Premier sett. Jeg liker at settet er så kompakt som mulig, så jeg kjører relativt små dimensjoner. 2 x 20" basstrommer, 10" og 12" tammer, 14" gulvtam og 13" skarp. Symbaler har jeg litt forskjellig av; 2 x 13" Soundedge hi-hat's, paiste. 20" paiste, Alpha ride. 16" paiste, Alpha crash. 17" AAX sabian crash. 20" paiste2002, Novo china. 18" Wuhan china. Jeg bruker også å trigge settet med roland triggere og modul. Av pedaler har jeg et par Axis longboards, samt et par nye Trick pedaler.

 

ET – Hva er den viktigste egenskapen man må inneha for å lykkes som trommeslager?

Disiplin!

 

ET – Har du noensinne spilt en trommesolo på konsert?

Beist – Ja, men det var kun fordi gutta i front hadde litt tekniske problemer, og det oppstod pinlig stillhet i mellom et par låter.

Det var 100 prosent improvisasjon, jeg bare dro i gang en rask blastbeat med litt forskjellige symbalmønster og noen typiske Slayer breaks. Ren impulshandling, hehe..

 

Blast Beast - Beist 1.jpgET – Hvis du ikke hadde blitt trommeslager, hva er det mest sannsynlige du hadde blitt?

Beist – Toppscorer for et eller annet lokalt fotballag i 4. Div. eller noe sånt?

 

ET – Trener du mye utenom øvinger? Jeg tenker da mer på det fysiske.

Beist – Jeg trener magemuskler nesten hver søndag til langt på kveld. Da er det bare å ta plass foran dassen og spy som en gris, fyllesjuk og jævli 🙂

 

ET – Har du noen spesielle ritualer du må igjennom før du går på scenen før en gig?

Beist – Jeg prøver å varme opp så godt som mulig, så tar jeg en øl og preiker skit med gutta i bandet, før vi braker løs.

 

ET – Hvilke utgivelser har du vært med på? (Band, tittel, utgivelsesår)

Beist –

Slagmark – Antichrist Machinery, TBA.

Slagmark – Eradication,2005.

Blood Red Throne – Affiliated with the suffering, 2002.

Samt div demoer..

 

ET – Som avslutning skal du få lov til å utfordre nestemann i denne serien om trommeslagere. Velg en trommis og forklar hvorfor han fortjener (!) det?

Beist – Da er det bare å huke tak i Nils Fjellström (Sanctification, In Battle..) Han er tøffere enn toget og bortimot like kjapp, og burde være grei å få tak i også!

Sinnsykt bra trommis!!

 

 

 

Det skulle vise seg at Nils var en vanskelig mann å få fatt på og derfor valgte Espen ut sin etterfølger i Pica Fierce trommisen Eirik. Eirik var heller ikke lett å få tak i og i skrivende stund har denne tråden ganske enkelt strandet på møre. Vi håper noen skal finne den i nær framtid…….