ABANDONED – Thrash Notes

ABANDONED – Thrash Notes

Den tyske thrash metal scenen har bestått lenge og har i alle år inneholdt en haug med bra band. Siste tilskudd på stammen er et band som kaller seg Abandoned. Bandet har kun en demo på samvittigheten fra før av, men de vant en talentkonkurranse i fjor og de har spilt på en del større festivaler i hjemlandet. Så helt ferske er de ikke.

Stilmessig er dette thrash av den gode gamle typen. Det er extremt mye Slayer i musikken deres, men også innslag av Exodus og andre innspill finnes. Men hovedstammen er bygget rundt samme type musikk som det Slayer holdt på med i sine glansdager rundt Reign in Blood, South of Heaven og Seasons in the Abyss, dog en smule mer thrasha. Det at vokalist Kalli til tider høres ut som Tom Araya, er også med på å understreke dette litt ekstra.

Det er stor variasjon i låtene, med spredning fra rene Bay Area thrash til noe som minner om Slayer i perioden etter Season in the Abyss. Spesielt vokalen er varierende og til tross for dette, er det et skikkelig bra og jevnt album Abandoned her gir oss.

Abandoned kan faktisk være det bandet som kan ta over tronen når de eldre herrer i Kreator, Destruction og Sodom går inn i pensjonistenes rekker, med mindre noen av disse er smittet av Lemmy-syken og ikke vil gi seg før de stryker med.