CELEBRATUM –

CELEBRATUM –

Våre kollegaer i Metal Norge var allerede godt i gang med sitt intervju med trommis Vargon, bassist Vlad Tepes og gitarist Morchyon da jeg ankom Godt Selskap på ettermiddagen torsdag 17. juni 2004. Da var det bare å finne seg i litt ventetid, og den benyttet jeg til å slå av en prat med produsent Øystein. Jeg forstyrret han sikkert litt der han satt og klippet litt på låtene til den kommende Celebratum skiva. Etter vel en halvtime var de ferdige og det var klart for en liten tyvlytt av noen av låtene som blir å finne på ”Instinct”, som er tittelen på den kommende skiva.

Låtene vi fikk høre har jeg ikke navnet på og ikke var det lett å få dem av bandet heller, så vi får bare vente til skiva kommer.

Nå var det en veldig rå mix av låtene vi fikk høre, så jeg vil ikke legge for mye vekt på lyd og hvordan det låt. Men ut i fra disse 3 låtene og i tillegg den låta de spilte i september på Rosendal, kan jeg bare si med en gang at dette blir noe helt annet enn bandets debutskive Mirrored Revelation. Det er mye mer variasjon i låtene. De har flere breaks og veksler mer i tempo. I tillegg er låtene langt fra så like som de for så vidt var på debuten. Jeg fikk også høre fra gutta at det ble heller dårlig med miksing på debuten. Det blir det helt sikkert denne gangen, for gutta på Godt Selskap vet jeg ikke sender ut ei skive som ikke er maksimal.

Etter at de 3 låtene var overhørt, ble det tid til et lite intervju med bandet, og nå var også vokalist Romul dukket opp. (Dette vil komme på våre sider i løpet av kort tid.)

Praten var veldig humørfylt selv om det dukket opp en og annen ”spydig” kommentar. (Tok du den Vargon, hehe?) Vel, uansett så var det som det skulle være nede på Godt Selskap. Gutta jobber best om kveldene og natta, og det var ikke noe unntak denne gangen. Vokalen ble visstnok tatt opp mellom 21:30 og 03:30 natta før.

Jeg ser fram til den kommende skiva som er ventet til jul i år hvis alt går som det skal, men det er det sjelden det gjør. Men det er lov å håpe. Det at bandet nå har havnet på et mer seriøst label er ikke noe minus, og da kanskje tingene går som planlagt framover. Vi får vente og se.