22.03.2017

New song: SÓLSTAFIR - Bláfjall

Av Rune Grande
(Season of Mist)

ET_Premiere_Solstafir_220317.jpg
Eternal Terror kan i dag by på en helt ny låt fra "Berdreyminn", den nye skiva til Islands store stolthet SÓLSTAFIR. Låta heter "Bláfjall" og albumet slippes av Season of Mist 26. mai i år.
Les mer


19.03.2017

KARMØYGEDDON 2017

Av Rune Grande

Karmoygeddon_header_17.jpg
For tredje året i nyere tid arrangeres KARMØYGEDDON METAL FESTIVAL i Kopervik og som vanlig imponerer festivalen med et godt og variert program der SATYRICON og SAXON er headlinere. Festivalen blir i år arrangert fra 4. til 6. mai og strekker seg for sjette gang over 3 dager. Foruten de to nevnte godbitene SATYRICON og SAXON kan du også få med deg blant andre ROSS THE BOSS, ELUVEITIE, THYRFING, BULLET, INSOMNIUM, SEPTICFLESH, FEJD, BRAINSTORM, DARK TRANQUILLITY, BÖLZER, BORKNAGAR, PRIMAL FEAR, GREEN CARNATION, MARDUK, MOONSPELL, ARTILLERY, ALCEST og BACKSTREET GIRLS. Det selges som vanlig godt med billetter på forhånd til KARMØYGEDDON METAL FESTIVAL. Det begynner å bli tynt, men det er fortsatt mulig å skaffe seg to-dagersbilletter og dagsbilletter for fredag og lørdag.
Les mer


04.03.2017

INFERNO 2017

Av Rune Grande

Inferno_header_17.jpg
Årets INFERNO FESTIVAL er en bare noen uker unna (arrangeres 12. til 15. april). Nordens største innendørs extreme metal festival kan i år by på band som DESTRUCTION, VENOM INC, SAMAEL, ANAAL NATHRAKH, BELPHEGOR, PRIMORDIAL, PILLORIAN, AZARATH, CROWBAR, INFERNAL WAR, SVARTIDAUDI, KONTINUUM, BORKNAGAR, FURZE, RED HARVEST, HAIL SPIRIT NOIR, DEUS MORTEM, VESEN, SARKOM og WHOREDOM RIFE. POSSESSED har dessverre trukket seg. INFERNO feiret i forfjor sitt femtende år og overrasket kanskje noen med å redusere antall band noe. Lengden på en del av konsertene ble istedet økt, og den totale mengden metal er nok den samme som den har vært tidligere. Her finner du det mest nødvendige av informasjon om festivalen.
Les mer


16.01.2017

BLASTFEST 2017

Av Rune Grande

Blastfest_header_17_avlyst.jpg
Årets BLASTFEST blir arrangert fra 22. til 25. februar. En klubbkveld i Hulen og tre dager med skikkelig festival på USF Verftet. Dette er fjerde utgaven av BLASTFEST og de kan by på et spesielt heavy set fra DEVIN TOWNSEND PROJECT, eksklusive albumkonserter fra KATATONIA og MARDUK i tillegg til blant andre SCOUR, DYING FETUS, MEMORIAM, AJATTARA, BATUSHKA, CUT UP, HELL, SIGH, ANGELCORPSE, BETWEEN THE BURIED AND ME, LEPROUS, AKERCOCKE og BLOOD RED THRONE. Det er fortsatt billetter igjen, men det meldes fra Bergen at de begynner å bli tynt med spesielt 4 dagers festivalpass samt dagspass til onsdagen og lørdagen. Info om line up, festivalhotel, hvor du kjøper billetter m.m. finner du her.
Les mer


04.09.2016

EDGE: NORDIC 2016

Av Rune Grande
(9/9 - 10/9)

EdgeNordic_header_16.jpg
EDGE NORDIC er en helt ny metalfestival for ungdom. Festivalen avholdes i Bergen og Helsinki 9. og 10. september og på plakaten står 16 små og store navn med LACUNA COIL og WE BUTTER THE BREAD WITH BUTTER som headlinere. Den norske utgaven av EDGE NORDIC blir arrangert på USF Verftet.
Les mer


29.08.2016

SOUTHERN DISCOMFORT 2016

Av Rune Grande
(Kristiansand (9. - 10. september))

SD_header_16.jpg
Av all verdens festivaler, har uten tvil SOUTHERN DISCOMFORT det kuleste navnet av dem alle. Nå er det kun en drøy uke til årets utgave arrangeres på Kick og Onkel Aksel i Kristiansand. Av band kan de friste med blant andre VREID, SUSPERIA, IN THE WOODS... og DESTRÖYER 666.

Les mer


27.08.2016

DEVIN TOWNSEND PROJECT - Transcendence

Av Rune Grande
(Legend Trondheim)

DTP_header_16.jpg
Fredag 9. september kommer det nye albumet "Transcendence" fra DEVIN TOWNSEND PROJECT. Dette er bandets sjuende albumutgivelse og deres første siden dobbeltalbumet "Z2" som kom for ganske nøyaktig to år siden. Vi skal feire dette med et listening party fullstappet av moro allerede 2. september. Stedet er Fru Lundgreen og her blir det moro fra dørene åpner klokka 20 til baren stenger seks timer senere. Foruten at vi skal spille skiva i sin helhet, vil det bli Devin quiz, Mayhem quiz, Devin fotoutstilling, to DJ-er fra MANES, masse Devin over anlegget og jaggu blir det ikke gratis spekemat i baren også. 
Les mer


25.08.2016

BRYNEROCKEN 2016

Av Rune Grande

Brynerocken_Header_16_ny.jpg

BRYNEROCKEN er Brynes egen rockefestival og blir i år arrangert for sjette gang. Brorparten av bandene som har spilt der er tributeband og er således en festival som gir festivaldeltagerne kjente gromlåter i pose og sekk. Årets festival har en ren tribute kveld på fredagen og et godt utvalg med andre gode band på lørdagen.

BRYNEROCKEN ble startet av Svein Harald Kleppe fra paDIOna og Haavard Hommeland fra blant annet Overhead. Disse to sitter fortsatt i sjefsstolene og vi har tatt oss en prat med førstnevnte. Bli med og les deg opp på Brynerocken og bli fristet til å bli med på denne lille perlen av en festival.


Les mer


15.08.2016

THIN LIZZY - The Renegade Angel

Av J.Nepper

ThinLizzy_header_16.jpg
Det er i år 35 år siden THIN LIZZY slapp sitt album "Renegade" og i den forbindelsen har vår danske venn Jens Nepper tatt et dypdykk i skiva samt tatt et lite intervju med forfatter Martin Popoff, som har skrevet en rekke bøker om blant andre Thin Lizzy, Yes, Judas Priest, Whitesnake og Black Sabbath.
Les mer


03.08.2016

SUMMER BREEZE 2016

Av Rune Grande

SummerBreeze_header_16.jpg

Årets SUMMER BREEZE er rett rundt hjørnet (17. til 20. august) og i sitt 19. år kan denne herlige tyske festivalen by på nok en gang en haug med gode band. Både SLAYER, SABATON, PARKWAY DRIVE, ARCH ENEMY, AT THE GATES, BLUES PILLS, CARCASS, CATTLE DECAPITATION, CLITEATER, DYING FETUS, ENTOMBED A.D., EXODUS, FEAR FACTORY, GOROD, GRAND MAGUS, KATATONIA, KORPIKLAANI, MASTODON, MY DYING BRIDE, NAPALM DEATH, OBSCURA, PRIMORDIAL, QUEENSRYCHE, ROTTEN SOUND, SATYRICON, SOILWORK, TESTAMENT, TRIBULATION, UNLEASHED, VADER og WINTERSTORM. skal spille sammen med et pent knippe andre band. Et festivalpass koster i år 111 euro, noe som tilsvarer i underkant av 1050 norske kroner. Det er fortsatt billetter og oppdrive, men det ser ut til å bli ganske folksomt ut i Dinkelsbühl i år også.
Les mer


  [Viser 1 - 10]